Aktuális Légy részese a Monostori Erődnek a Fradikártyával!2017. május 05.

Légy részese a Monostori Erődnek a Fradikártyával!

Légy részese a Monostori Erődnek a Fradikártyával!

Légy részese a Monostori Erődnek a Fradikártyával!


A Fradi Szurkolói Kedvezménykártya Rendszernek köszönhetően drukkereink szabadidős szolgáltatásokat is akciósan vehetnek igénybe.

 

A Fradi Kártya nem csak az FTC labdarúgó-meccseire való belépésnél hasznos. A Fradi Szurkolói Kedvezménykártya Rendszer 73 partnerének 1037 elfogadóhelyén biztosít különböző mértékű akciókat drukkereinknek, rendkívül változatos termékcsoportokban, amely folyamatosan csak bővül.


A Monostori erőd – Közép-Európa legnagyobb újkori erődje – 1850 és 1871 között épült. Az UNESCO Világörökségi Várományosi Listáján szereplő, klasszicista stílusú hadtörténeti műemlék lenyűgöző látványt nyújt hatalmas, precízen faragott kövekből épített falaival, a védműveket borító 3-4 méter vastag földtakarójával és több kilométer hosszú földalatti folyosórendszerével (kazamata-hálózatával).

 

A láthatatlan erőd


A hagyományos és interaktív elemekből összeállított tárlat első termeiben az Erőd tüzérségi rendszeréről kap információt a látogató, a belső kazamatában pedig egy monarchia-kori katona hétköznapjaiba élheti bele magát egy kalandjáték keretében. Néhol a külső kazamatában is feltűnik egy-egy védő, vagy az ellenség jelenlétének érzetét felkeltő elem, az egyébként különleges fényhatások élményének fokozására.

 

Lőoktató terem


A kisebb, Keleti bástyából az első világháborút követően a magyar honvédség  lőoktató termet alakított ki. Itt oktatták a tisztek – a falakra festett katonai ábrák segítségével – a helyes célzásra és a fegyver karbantartására a katonákat. A kizárólag tárlatvezetéssel látogatható terem kora, ritkasága és különleges falfestményei miatt Európában is egyedülálló.

 

„Várak, erődök, vitézek” – hadtörténeti kiállítás


A kiállítás három terme Komárom és a fegyverkezés történetét mutatja be a 16. századtól a második világháborúig. A múzeumban látható a Dunai bástya makettje is, amelyen megfigyelhető az újkori erődök építészeti stílusának számos sajátossága.

 

„Duna, hajók, mesterségek” – állandó kiállítás


Duna-menti mesterségek bemutatásán keresztül Komárom virágkorából kapnak ízelítőt a Dunai Bástyába érkezők.

 

Szolgáltatások:


  • Erődtúra egyéni látogatóknak és csoportoknak
  • Erőd- és terembérlet fesztiválokhoz, rendezvényekhez, konferenciákhoz
  • Turisztikai csomagok, egy vagy több napos kirándulások, céges csapatépítések szervezése
  • Kávézó
  • Ajándékbolt
 

A Fradi Szurkolói Kedvezménykártya Rendszerről további információkat tudhat meg honlapunkon, illetve meccsnapokon, a Groupama Arénában, a szurkolói kártya infópontnál. 

2017. május 05.